Önce Göze Sonra Mideye
Kimine göre pasta, kimine göre kurabiye. Ama bize göre bu lezzetlerin gerçek ismi;
"Tatlı Düşlerin Gerçek Hali".
"Ayy ben bunu yemeye kıyamam" dedirten farklı şekil ve tarzdaki kurabiyeler.
"Ayy ben bunu yerim, dayanamam" dedirten renkli renkli, cıvıl cıvıl pastalar.
Siz düşünüzü söyleyin, biz onu tatlandıralım

27 Mayıs 2010 Perşembe

CAPPUCİNOLU KEK ve LİMONATA...

Bugün Duru kızım ilk İstanbul turuna dedesi ve anneannesiyle çıktı.Kaç gündür dedesi Duruya bisiklet sözü vermişti.Oda ogün bu gün bisikletin hevesiyle gezdi durdu ve en sonunda bugün bisikletine kavuştu Durucuğum....İstanbu turu demişken....Bugün Duru ilk defa Eminönü'ye gitti.Akşam eve döndüğündede hevesle gördüklerini anlatı tabiyiki:)vapura binmiş,kuşları görmüş,onlara yem atmış...Daha neler neler....Kuzucuğum bugün istanbul'u biraz daha tanıdı anlıycağınız:)

E bu arada bende boş durmadım....Dün akşam Hakancığım ve Duru kuzum benden limonata istediler bende onlara limonata yapmaya koyuldum öğlenden sonra....
Bu arada Fatoş'la haberleştik....Onunla da çoktandır görüşmemiştik fırsat bu fırsat Fatoş'u davet ettim...
E olmuşken birde limonatanın yanına kekte iyi gider diyerekten arkadaşım için hazırlık yapıverdim....





Yani limonatanın yanına birde cappucinolu kekimide yapıverdim hemen....E tabiyiki sonra da Fatoş'la sohpet muhabbet:)


 Buarada limonatayı yaparken çoktandır denemek istediğim limon kabuğu şekerlemelerini yapmaya karar verdim.Eh biraz zahmetli ama deydi doğrusu.Çok güzel oldular.Hatta tam kurumadılar,sanıyorum kuruduktan sonra çok daha güzel olacaklar.

 
İşte limon kabukları piştikten sonra böyle oluyorlar.Kuruduktan sonrada küçük küçük dilimleyip şekerliycem bunları.

Buarada limonatanın içerişine birazda ananas koydum.Aslında hazır ananas suyuyla yapıyordum ben bunu ama evde olmadığı için bende suyu yerine meyvesini denemek istedim.Açıkçası suyunu kattığımdaki lezzeti alamadım tabiyki ama yinede fena değil doğrusu.Ev halkı beğendi.Bence sizde bir deneyin derim,malum havalar ısındı....Limonata güzel gider böyle günlerde....:)
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

3 yorum:

  1. Mükemmel kek ve limonatadan yeme içme şerefine nail oldum ,hatta Seçil ne yaparsa yerim diyip limon kabuklarının bile tadına baktım.Ellerine sağlık yetenekli arkadaşım.
    Fatoş

    YanıtlaSil
  2. canım arkadaşım çok sağolasın....ayrıca bloğuma ilk yorum yapan kişi olarak sana tekrar tekrar teşekkür ediyorum....bak bu arada yeni denemelerim var gelde onlardanda yapayım sana:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gözküyo yiyesim geldi ben bu sitenin bir hayranıyım
    süper...

    YanıtlaSil